Bornholms Musik Expres
BORNHOLMS MUSIK EXPRES
2016-02-23

Det er med stor sorg i hjertet at måtte meddele, at min bror, René er død d. 14. februar 2016 efter kort tids sygdom. En gudsbenådet musiker og familiefar med et stort varmt hjerte er ikke længere blandt os. Æret være hans minde.

Dion Westh

2016-02-22

Det er med stor sorg, jeg skal meddele at René Westh fra Bornholms Musik Expres er død. I november 2015 fandt man ud af, at han havde to svultster i hjernen. Trods kemo og stråler gik det desværre den forkerte vej, og René døde af en blodprop i lungerne søndag eftermiddag den 14.2.2016. Han skal bisættes fra Rønne Kapel i morgen den 23.2. kl 11. Vi nåede som bekendt at opleve to fantastiske aftener med Brian Locking og Shadows-stemning på Villa Nova i Rønne, ikke mindst takket være René's store forarbejde. René var bornholms absolut nr. 1 og havde været det i mange år. Vi vil savne ham.
Mange hilsner
Svend Holst-Pedersen, keys

2008-08-19

Efter en forrygende Shadowsaften på Villa Nova i Rønne hvor Bornholms Musik Expres spillede sammen med tidligere Shadowsbassist og mundharmonikavirtuos Brian ”Licorice” Locking, - og spillede for ca. 250 dejlige festglade og humørfyldte mennesker, - arbejder vi nu på at følge succesen op i 2009.
Det bliver pinselørdag den 30. Maj 2009, - ligeledes på Villa Nova i Rønne.
Jens Rehfeld vil endnu engang forsøge at tilvejebringe den nødvendige kapital i lighed med forrige gang da det jo ikke er gratis at bringe en person fra Manchester i England til Bornholm og næppe kan dækkes ved entreindtægten alene.
Vi vil denne aften spille et udvidet Shadowssæt i forhold til sidste gang, - og i lighed med forrige arrangement, - vil Brian Locking Locking starte de efterfølgende sæt med sit eminente mundharmonikaspil med klassisk backing.
Ligeledes vil vores tidligere sangerinde Aja Braid deltage i de efterfølgende sæt med sin klare stemme og hvor Brian Locking vil akkompagnere os på mundharmonika med riffs og soli. Brian vil ligeledes spille med på flere af vore andre numre.

Som et nyt forsøg vil Jens Rehfeld sammen med Jette på Villa Nova stable en matiné på benene Søndag eftermiddag den 31. Maj, - hvor Brian Locking vil være solist med sin mundharmonika, - sang og klassisk guitar under hele matinéen.
Dette bliver meget spændende, - og giver dem der ikke fik plads på Shadowsaftenen dagen i forvejen, en mulighed for at opleve legenden om søndagen.

Vi glæder os meget, - og er allerede gået i træningslejr.


2008-05-20

Lørdag den 17. maj er nu vel overstået, - og kan kun fra vores side betegnes som en ganske særlig oplevelse.
Brian Locking, - der spillede med Cliff og the Shadows i 62 og 63, - kom hele den lange vej fra Manchester til Bornholm for at spille med os på Villa Nova i Rønne denne aften.

Vi, - Bornholms Musik Expres, havde opøvet et sæt med ”Golden Oldies” Shadows melodier, igennem 3 måneder, - og nu skulle alle vore anstrengelser stå sin prøve.
Sætlisten som var kreeret af Bruce Welch og tilsendt os af Brian Locking, - var forøget med ”Dakota” og ”Strangers on the shore” som Brian leverede eminent på sin mundharmonika.

Vi stillede instrumenterne op tidligt lørdag morgen, - og jeg hentede Brian på hans hotel ca kl: 11:00.
Han startede med at finde sin velkendte lyd på den Fender Jazz bas og det anlæg vi havde lånt til formålet, - og efter kort tid lød det umiskendeligt som Brian Locking med den klare og alligevel fyldige tone han altid formår at finde uanset grejet.
Dernæst kom turen til mundharmonikaen, - som også gik relativt hurtigt. Både sounden og rumklangen fungerede helt perfekt, - også til hans backingtracks, - og så gik vi i gang med at gennemspille sætlisten fra ende til anden.
Brian kom med nogle forslag vedrørende tempo i visse melodier og stille passager i andre. Også afslutningerne blev i nogle melodier afstemt med lidt mere bækken, - lidt længere og til slut et stortrommeslag sådan som Brian Bennet altid gjorde og stadig gør. Disse små justeringer gjorde det hele endnu mere autentisk, - og med en god følelse var vi klar til aftenens show.

Vi startede klokken 21:00 efter at Palle fra den Danske Shadowsklub havde præsenteret os for de ca. 230 mennesker der havde ”klemt sig ind” på Villa Nova, med ”Apache”, - videre over i ”the Frigthened City” over ”Shadoogie”.
Og vi dansede ”Shads Walk” sammen. I ”Dakota” og ”Strangers on the Shore” spillede Svend bas med venstre hånd som han plejer, - og indkasserede ros fra Brian Locking for sit basspil.

Brian og jeg deltes om melodistemmen i ”Don't cry for me Argentina” på Brians opfordring, - og det fungerede helt perfekt med den forøgede dimension. Inspireret af Brian Lockings tilstedeværelse, - spillede vi alle op til vores absolut bedste. Og i tromme riffet i ”Foottapper” var det som om Brian Bennet sad ved trommerne…
Vi fik lavet de indviklede trin i F.B.I, - og sluttede sættet som vi begyndte med ”Apache”

Efter første sæt med udelukkende Shadows melodier, - startede Brian Locking de efterfølgende sæt med sin mundharmonika og backingtracks på CD. Det lød helt fantastisk, og publikum var ellevilde. Han spillede både klassiske melodier og internationale standards samt ”Shake, Rattle and Roll” hvor folk virkelig kom ud af starthullerne.

Vi fortsatte med uddrag af vores øvrige repertoire og dansegulvet var fyldt fra start til slut. I sidste sæt startede vi et nummer af Van Morrisson der hedder ”have I told You lately that I love You ?”, - og da Brian hørte det sprang han straks op på scenen og spurgte ”hvilken dur ?” hvorefter han fandt en mundharmonika frem til E dur og spillede med. Han lavede en række flotte riff's og spillede solostykket forrygende. Det gav en helt ny dimension til nummeret, - og han indkasserede også her et velfortjent bifald.

Afslutningsvis spillede vi ”Sleepwalk” sammen, i den nyere ”Hank Marvin” udgave, hvor solo stemmen afvekslede mellem guitar og mundharmonika.
Publikum råbte på mere, - og Brian fik lov til at afslutte hele arrangementet alene med ”Time to say Goodbye”…

Stående ovationer rungede længe efter at den sidste tone var klinget af i rumklangen.

vi er glade for at kunne se tilbage på et vellykket arrangement, - og også lidt stolte over den ros vi fik af mesteren selv.
Brian Locking sagde afslutningsvis, - ”I didn't have to add anything. Everything was there, - and I could relax completely, - It was Spot-On!”…

Hele kroppen og hovedet summer stadig af indtryk fra denne aften der vil stå for os som noget ganske særligt i lang tid.
MVH RW


2008-02-07

Vi arbejder på højtryk med at indøve et ”Shadows sæt” tilsendt os af Brian ”Licorice” Locking, som Bruce Welch (rytmeguitarist i og medstifter af The Shadows) har sammensat, til brug for vores ”Shadows aften” den 17. maj 2008 på Villa Nova i Rønne.

Brian Locking kommer som nævnt og spiller bas og mundharmonika sammen med os denne aften.

Sættet består af følgende melodier:

Apache Am Final tour version (special ending)
GeronimoAmFinal tour version
ShadoogieEFinal tour version (special version 1983)
DakotaCReturning Home version
Strangers on the shoreBbReturning Home version
Guitar tangoDClassic version
Freightened CityAmFinal Tour version
KontikiAFinal tour version
NivramGClassic version
Wonderfull LandGFinal tour version
The Rise and FallCFinal tour version
CavatinaEFinal tour version
ShindigAFinal tour version
AtlantisFFinal tour version
Don´t cry for me ArgentinaDFinal tour version (Special ending)
Dance OnAFinal tour version
FoottapperCFinal tour version (Special ending)
F.B.I.AFinal tour version

Derudover vil vi spille en del andre Shadows numre samt udpluk fra vores øvrige repertoire, og Brian Locking vil spille numre fra sine CD'er på mundharmonika.

Vi har investeret i 8 stk par 64 lamper med den seneste lysdiode teknologi samt en dertil beregnet lysmixer der også kan betjenes via en MIDI fodpedal.
Fidusen med disse nye lamper er, - at de ikke bruger mere end 18 W (i forhold til 300 W) pr. stk når de lyser fuldt og afgiver næsten ingen varme.

Derudover kan de enkelte projektører kodes individuelt til at lyse med alverdens farver.
Lyset skifter nu enten med en forudbestemt takt, overblænding fra scene til scene eller i forhold til musikken. Det er meget flot at se på, og har givet os en ny dimension til det musikalske udtryk.

Ud over at vi arbejder meget intenst på at få lydudtrykket og så mange detaljer og nuancer med i vores Shadows fortolkning som muligt, er René også gået i skarp træning for at kunne udføre den berømte ”Shadows walk” sammen med Brian Locking den 17. maj.

Brian har alle disse ”Shads walk” på rygmarven, - og det er ikke helt enkelt at udføre samtidigt med at man spiller det bedste man har lært…

”Shadows walk” er en række forskellige trin tilpasset de enkelte melodier, - og som udføres synkront på scenen samtidig med musikken og blev et varemærke for the Shadows.

Ikke mindst den indviklede walk og de spektakulære spark i F.B.I. i slutningen af melodien.

Vi glæder os meget til den kommende sæson, - og som sagt ikke mindst til vores samarbejde med den ægte tidligere Shadows bassist Brian Locking.


2007
2007-10-22
Bornholms Musik Expres ”kører ufortrødent på”, - og sammen med Jens Rehfeld (Erindrings center Bornholm) og Jette på Villa Nova er det i år lykkedes med en idé om at få en vaskeægte Shadows bassist til Bornholm på Villa Nova lørdag den 17. Maj 2008.

Omtalte bassist hedder Brian ”Licorice” Locking.

Ud over at være både en forrygende bassist og mundharmonica virituos, - er han stadig i fuld vigør sine 67 år til trods. ”Licorice” (lakrids) er et tilnavn han gjorde sig fortjent til ved at også spille eminent på klarinet. (Licorice stick (lakrids stang)) bl.a. på den nu mere hæderkronede 2ii´s Coffee Bar hvor også Hank Marvin og Bruce Welch spillede som ganske unge...

2008 er 50 års jubilæum for the Shadows (1958), og 40 års jubilæum (1968) for medlemmerne i Bornholms Musik Expres som stadig er Dion Westh (Lead Vocal og trommer) Svend Holst-Pedersen (Vocal, keyboard og bas) samt René Westh (Vocal og guitar).

Vi har kaldt os en del forskellige navne gennem årene.

1. Klør 5
2. Firkløveret
3. Candy Five
4. Bornholms Musik Expres
5. Pedersen og Dobbel-Westh
6. Og endelig igen Bornholms Musik Expres.

Så hvad kunne være mere passende end at fejre det sammen med Brian Locking, der spillede bas i the Shadows i årene 1962 og 1963. Brian Locking var med til at indspille adskillige af the Shadows helt store succeser som eks. ”Dance On, Atlantis, Dakota (mundharmonika) og Foot tapper (fra filmen Summer Holiday hvor han også er med).
Som en ganske særlig feature, spillede Brian Locking et Akker Bilk nummer der hedder ”Strangers on the Shore” på mundharmonika kun til live Shadows koncerter.
Dette vil vi genoplive den 17. Maj 2008. Ligeledes vil Brian Locking spille numre fra sin nye CD ”Returning Home”

Brian Locking bor i North Wales, og optræder normalt kun ved større Shadows conventions rundt om i Europa, men altså også undtagelsesvis som her med lokale bands.

Dion har købt nye trommer og et tromme podie, der gør at han kommer 40 cm højere op og desuden ser det godt ud. Ikke mindst da Dion er vores lead Vocal.
Derudover viser det sig, at Dion kan synge lysere end nogensinde. For eksempel har vi taget et nummer på af Roy Orbison der hedder ”California Blue”, - og Dion synger det i original tonearten. Det er meget lyst skal jeg hilse at sige. Og det lyder kanon. Dette fænomen vil vi arbejde videre med i ”You got it” ligeledes af Roy Orbison.

Vores Shadows lyd er mere autentisk end nogensinde. Og vi nyder meget at spille denne fantastiske musik. Det er ikke kun de gamle klassikere fra 60'erne vi tumler med, men også nyere indspilninger som ”Equinox V” og senest ”Light my fire” fra Hank Marvins seneste CD udspil fra Juni 2007 ”Guitar Man”.

Selv om 2007 ikke er gået endnu, glæder vi os allerede til 2008 hvor vi forhåbentlig får lov til at spille for en masse glade mennesker. På gensyn.

2006

Endnu et nyt og spændende år med musik er begyndt. Vi har som altid brugt det tidlige forår til at fornye, afpudse og raffinere vores repertoire, og ser nu frem til et spændende år med en masse spillejobs hvor vi kan få lov til at udfolde alle anstrengelser fra vores øveaftener. Det er altid både nødvendigt og fornøjeligt at spille for et veloplagt publikum for at yde det bedste vi kan.

  Vi havde den store fornøjelse at være til koncert med The Shadows (Final Tour) i Valby hallen den 20. April 2005. Det var en kanon oplevelse, og selv om grundstammen i The Shadows er ca. 10 år ældre end os, spillede de stadig med en nerve og medrivende musikalitet der ikke står tilbage for noget som helst. Lyden var umiskendelig The Shadows, og der var drøn på dynamikken.

Vi blev alle voldsomt inspireret, og har brugt en ikke uanseelig mængde timer på at eftergøre og tilrette både spilleteknikker og lyd. Ikke mindst den DVD, der er optaget i Cardiff 2004 af Shadows-koncerten, har været en meget stor inspirationskilde. Dette gælder både Brian Bennets trommespil, Hank B. Marvins særlige lyd, teknikker og ekkomønstre, Bruce Welch's rytme, Mark Griffith på bas og Cliff Hall på keyboard. Aldrig har vi været tættere på at kunne genskabe både den lyd og dynamik der er så karakteristisk for the Shadows.

  Vi fik i 2005 påbegyndt at indspille en CD i East-Westh Studio, - og vil fortsætte med at arbejde på denne i løbet af året. Ikke mindst da vi meget ofte får henvendelser fra publikum desangående.

  I midt-firserne, hvor også "Nalle" var med på bas købte vi, mener vi stadigvæk, det første virkeligt professionelle P.A. anlæg på Bornholm (MT 4/5 vejs med elektronisk deling) som vi trykkede den af på med hele 2400 Watt RMS. Efter en årrække med meget mindre grej, har vi nu igen nye super professionelle P.A. højttalere, horn, subwoofer, delefilter og Power amps der er med til at gengive lydbilledet med hele 2200 iørefaldende Watt RMS at trække på. Det er næsten som at komme hjem igen. Og alene følelsen af at have kræfter nok, er en stor tilfredsstillelse selvom vi kun meget sjældent har brug for alle disse kræfter. Det giver ikke desto mindre en ro i lyden, der gør at det er meget behageligt at høre på.

  Endelig startede vi i år på Strandhotellet i Sandvig den 18. marts til Bornholmerweekend, hvor vi var med til at fejre gæst nr. 10.000 siden begyndelsen for ca. 2½ år siden. Det var en festlig aften med en masse glade mennesker.

År 2003

Bmex er kommet godt fra start. Vi synes selv at vi spiller bedre end nogensinde. Forhåbentlig synes vores publikum det samme.

Måske er der mange der ikke ved at vi eksisterer, det siges at vi er bornholms mest hemmelige orkester, men vi lader musikken tale for os - som vi altid har gjort. Vi slår ikke på tromme for os selv.

Et studie er under opbygning i kælderen hos René.
Meningen er at vi (BMEX) vil forsøge os med at indspille nogle CD'er.

Ideerne er stadig under diskussion, - måske en status-CD som vores LP fra 1979 på en måde var (hvor er vi nu og hvad står vi for?) eller måske en tema-serie (BMEX-dans 1,2 osv. / BMEX-diner musik 1,2, osv.) Mulighederne er mange, men vi skal lige ha' det hele på plads.

År 2001:

BMEX rører på sig

Der er ved at være gang i de gamle instrumenter, nye er indkøbt og repertoiret er ved at blive støvet af - nye melodier er ved at blive indstuderet, så om føje tid er BMEX klar til at køre ud fra remisen.

Besætningen er den gamle stamme, bestående af: Svend Holst-Pedersen (keyboard), René Westh (guitar) samt Dion Westh (trommer) - og alle synger ( efter bedste evne )

Gruppen har endog formået at overtale deres tidligere sangerinde Aja Braid til at stille op når der er behov for det.

Formodentlig er der mange der kender os fra vores tidligere navn (Pedersen & Dobbel-Westh, lejlighedsvis udvidet med Aja) og ved hvad vi står for, men for alle andre kan vi oplyse at vi spiller utrolig varieret, vi har et bredt "diner-repertoire" samt et meget afvekslende danseprogram.

Interesseret? så check det herDen 15. juli 2000

BMEX (udtales: [beemæks]) samledes for første/eneste gang i nyere tid med originalbesætning.
Dette skete på foranledning af bestyrelsen for Blomsterfesten i Aakirkeby, som i de senere år har forsøgt sig med andre "opløste" orkestre, f.eks. "Bussers Kvartet" og "Vanguards".

Det var ganske sjovt at spille sammen igen efter så mange år (for nogens vedkommende). Vores bassist "Nalle" havde stort set ikke haft sin bas i hånden siden opløsningen i 1988. I starten regnede vi med at en 3 højst 4 øveaftener måtte være nok for at genopfriske rutinen og sammenspillet. Det viste sig hurtigt, at rusten var lidt sværere at banke af end først antaget, så det blev vel til en 9-10 gange før vi selv var tilfreds med resultatet.

Ganske sjovt var det også at vi fik lov at låne vores gamle PA-anlæg af Jørgen Madsen, Hasle, som overtog det efter BMEX' opløsning, og det lød lige så godt nu som for 12 år siden. Derudover fik vi lov til at låne en mixerpult af Thomas Blanchshøj således at vi kunne spille "PA" som i "gamle dage".

Koncerten gik fantastisk godt og torvet i Aakirkeby var sort af mennesker og stemningen var nærmest en smule kultagtig. Ikke fordi jeg tror vi var en slags Poul Kjøller eller lignende, men der var en utrolig opbakning.

Jeg viser her nogle stemningsbilleder fra koncerten. Fotografen er Peter Lund, tidl. bassist i Vanguards